OSVRT NA MEĐUNARODNO SAVETOVANJE „ENERGETIKA 2012“ SA ZAKLJUČCIMA SAVETOVANJA

U Srbiji je veoma malo skupova nauke, struke i privredne, kao što je to dvadeset-osmogodišnji serijal međunarodnih savetovanja ENERGETIKA 1980, …, ENERGETIKA 2011, od kojih je svako svojim stručnim i naučnim rezultatima uvek ostavljalo značajan i pozitivan uticaj na dalji razvoj nauke i energetskog sektora. Takvo je bilo i ovo 28. međunarodno savetovanje – ENERGETIKA 2012 koje je održano na Zlatiboru od 27. do 31. marta 2012. godine.

[one_half_last]

Na njemu je uzelo učešće skoro 900 privrednika i istraživača, a u odnosu na prethodna, ovo Savetovanje se razlikovalo i šansom da dvadesetak najboljih radova, koje nakon posebnog validacionog recenziranja, odabere žiri Programsko-organizacionog odbora, bude objavljeno u poznatim međunarodnim časopisima sa SCI liste.

Više >>>

PROGRAM SAVETOVANJA ENERGETIKA 2012 >>>

 

Program marketinga ENERGETIKA 2012 >>

ENERGETIKA 2012 – ENERGY 2012

28. međunarodno savetovanje – Zlatibor 27.03. 30.03. 2012

Na 28. međunarodnom savetovanju ENERGETIKA 2012 dominiraće rasprava koja će se, u formi okruglog stola, odvijati kroz sledeće dve teme:


- razvojni izazovi evropskog energetskog sektora;

- koncept razvoja energetskog sektora Republike Srbije do 2020. godine.


U raspravi će uzeti učešće pozvani predavači iz zemlje i inostranstva, predstavnici državnih tela, energetskih kompanija i naučno-istraživačkog sektora. U naučnom i stručnom delu Savetovanja glavne teme će biti:


- strateško planiranje razvoja energetike i energetska politika;

- analiza energetskih sistema (savremene analitičke metode i alati za modeliranje energetskih sistema, energetske ankete, sistemske analize, rezultati);

- povezanost politike zaštite životne sredine, energetske efikasnosti i optimalnog energetskog razvoja;

- prenos toplote i mase i modeliranja procesa u energetici (CFD i drugi programski paketi u službi povećanja efikasnosti energetske opreme i postrojenja);

- savremena naučna istraživanja, tehničko-tehnološka rešenja i inovacije u energetskom sektoru;

- studentski akademski projekti;

- promotivno-marketinške prezentacije i izložbe o energo-dostignućima u energoprivredi, industriji, komunalnim sistemima, saobraćaju, zgradarstvu, obnovljivim i novim izvorima energije.


Energetika-2012-I-.pdf

Energetika-2012-II-.pdf

[/one_half_last]